NIDEX-GYÁRTÁSIRÁNYÍTÁS Könnyűipari termelésfigyelő és gyártásirányító rendszer

A NYÍR-GESTUM KFT ÁLTAL FEJLESZTETT

NIDEX-GYÁRTÁSIRÁNYÍTÁS

 KÖNNYŰIPARI TERMELÉSFIGYELŐ ÉS GYÁRTÁS-IRÁNYÍTÁSI RENDSZER:

 

A NIDEX-GYÁRTÁSIRÁNYÍTÁS rendszer alkalmazása nem más, mint a termelés minden lényeges szegmensét bekapcsolni egy komplex rendszerbe. Figyeli és irányítja, lefedi a teljes üzemi munkamenetet: kezdve a megrendelések kezelésétől, a raktározás és a kész áru szállítólevelének az elkészítésével befejezőleg, a személyre szabott dolgozói munkakiosztás és teljesítmény mérésén keresztül, a gyártás teljes folyamatát

Minden folyamatról adatokat rögzít és elemez, és mivel minden felhasználó (gyártósori munkás, meós, üzemvezető, bérszámfejtő, könyvelő, raktáros) be van kapcsolva a rendszerbe, ezzel a termelés hatékonyságát, a hibák azonnali kiküszöbölését, az adatok precíz átadását, a hibátlan munka lehetőségét valósítja meg.

A rendszer alkalmazásának a célja: a hatékonyság és tervezhetőség növelése, a munka és erőforrások szükségletének összehangolása, a termék minőségének növelése,  a raktári készletek és a gyártott termékek nyomonkövethetősége (a termékek egyedi azonosító számot kapnak a gyártás során).

 

A szoftver bármely könnyűipari termelő üzemben, minden változtatás nélkül alkalmazható, azonban az egyedi arculatra szabást is elkészíti a szoftver fejlesztője és tulajdonosa, a megrendelő igényei szerint ( a felhasználó partner egyedi fejlesztési igénye a termék alább közölt árát további fejlszetési díjjal növeli).

 

A NIDEX-gyártásirányítás könnyűipari termelésfigyelő és gyártásirányítási rendszer szoftver ára 

 

az alábbi email címen tud egyeztetni:

ekoveshegyi@

nyirgestum.t-online .hu

A rendszer helyszíni beszerelése és a felhasználói kör oktatása a felhasználás helyének körülményeitől és a felhasználók számától függően, külön számítandó, egyedi ajánlat alapján.

Minden munkaállásnál be van szerelve az érintő képernyős terminál, így az üzemi munka minden területe be van vonva a rendszerbe

 

A termelésfigyelési rendszer-megoldás lényege / alkalmazási területek:

A rendszer főbb szolgáltatásköri funkciói: 

 

AZ ALÁBBI LINKEN TALÁLHATÓ KISFILM BEMUTATJA A KÖNNYŰIPARI TERMELÉSFIGYELŐ ÉS GYÁRTÁS-IRÁNYÍTÁSI RENDSZERT:

 

 

A rendszer az alábbi gyártástervezési és felügyeleti feladatok ellátásában nyújt segítséget a felhasználók számára: 

Munkakezdés előtt a felhasználó bejelentkezik a rendszerbe a saját terminálján

 

Működési elv:

A könnyűipari  üzemi célú felhasználásra kifejlesztett termelésfigyelő rendszer egy központi szerverből és ehhez csatlakozó terminálokból áll. 

 

A kiszolgáló egy Windows alapú szerver, amely üzem méretétől függően lehet egy asztaliszámítógép, vagy egy dedikált szerver számítógép. Hasonló hardver kereskedelmi forgalomban kapható, beszerezhető. Az adatok tárolása Microsoft SQL 2019-es adatbázisban történik, melyekről igény esetén felhő alapú tárhelyre vagy helyi mentési egységre történik az adatok biztonsági mentése naponta.

 

Az adminisztratív munkaállomások ugyancsak hagyományos számítógépek, laptopok vagy táblagépek lehetnek.

 

Minden egyes munkaeszközre (vágóasztal, szabászgép, véglevágópult, varrógéppult, vasalópult, stb. munkaterminálok) egy-egy a könnyű használhatóság miatt érintő kijelzős, RFID író/olvasóval ellátott ARM processzorral szerelt, egyedi gyártású kliens terminál kerül. Ezeken a klienseken egy Debian Linux alapú operációs rendszer fut, emiatt a későbbiekben is könnyen bővíthetőek a funkciói, valamint távfelügyeletet is biztosít az üzemeltetés során.

 

Mi az az RFID? Az RFID (Radio Frequency IDentification) automatikus azonosításhoz és adatközléshez használt technológia, melynek lényege adatok tárolása és továbbítása RFID címkék és eszközök segítségével. Az RFID-címke egy apró tárgy, amely rögzíthető vagy beépíthető az azonosítani kívánt objektumba. Az objektum lehet tárgy, például egy árucikk, vagy alkatrész, illetve élőlény, így akár ember is.

 

A terminálok a 13,56Mhz és 100k RFID tagek írására és olvasására alkalmasak, a rendszer használatához ilyen technológiájú chipeket lehet használni. Ezeknek az olvasási távolsága kb. 1 cm, azaz a tag-eket a terminál oldalához kell érinteni az olvasáshoz.

 

Áram ellátás és hálózati kapcsolat is az eszközök hátsó oldalán található ipari Ethernet csatlakozón keresztül valósul meg aktív POE tápellátás segítségével. Emiatt a rendszer használatához aktív POE képes hálózati eszközökre van szükség, eszközönként maximális 20W teljesítménnyel méretezve (normál munkamenetben az eszközök nagyjából 8-12W között működnek, a maximális áramfelvétel csak indulás során fordul elő másodpercekre).

 

 

Segítség a mindennapokban

Ha a rendszer használata során bármilyen kérdése, problémája van, lehetőség van távoli segítségnyújtásra. A szoftver fejlesztői rá tudnak kapcsolódni az eszközök hátoldalára írt azonosító alapján minden egyes terminálra külön-külön, valamint hozzáférnek a szerverhez is, hogy tudjanak ilyen esetekben beavatkozni. A szoftverhez kért módosítások, frissítések is távolról kerülnek telepítésre, így nem probléma a fizikai távolság sem, a világ bármely pontján ugyanolyan szintű támogatást tudunk nyújtani.

 

MEGRENDELÉS ÉS INFORMÁCIÓ:

ekoveshegyi@nyirgestum.t-online .hu

+36 30 482 50 57

Dun & Bradstreet tanusitvany
2024 © Nyír-Gestum Kft. - Minden jog fenntartva
WebDeb
xx